Erinevad IT juhid(28.03-05.04)

Juht (Leader): Satya Nadella – Microsofti tegevjuht

Satya Nadella, kes asus Microsofti tegevjuhina ametisse 2014. aastal, on tuntud kui visionäär ja tugev juht, kes on suutnud Microsofti kultuuri ja suunda radikaalselt muuta. Enne Nadella juhiks saamist oli Microsoft teatud määral oma innovatsioonivõime kaotanud, kuid tema visioon ettevõtte transformeerimiseks pilvepõhiseks ja tehnoloogiliseks liidriks on viinud Microsofti taas tehnoloogiaesirinnale. Nadella keskendub suure pildi nägemisele, määrates kindlaks ettevõtte strateegilise suuna ja veendudes, et kogu meeskond järgib seda visiooni. Ta on inspireerinud ja juhtinud oma meeskonda läbi märkimisväärsete muudatuste, rõhutades avatust, õppimist ning pidevat arengut.

Arengumootor (Change Agent): Tim Cook – Apple Inc. tegevjuht

Tim Cook, kes võttis Apple’i tegevjuhi kohustused üle Steve Jobsilt 2011. aastal, on olnud innovaatilise õhkkonna ja pideva arengu eestvedaja Apple’is. Ehkki Cook ei pruugi olla nii karismaatiline või visionäär kui tema eelkäija, on ta siiski suutnud Apple’i tooteportfelli laiendada ja juhtida ettevõtet läbi mitmete oluliste tehnoloogiliste uuenduste ja turumuutuste. Cook on keskendunud mitte ainult Apple’i tootearendusele ja turu laiendamisele, vaid ka keskkonnasäästlikkusele ja ettevõtte sotsiaalsele vastutusele, näidates, kuidas ettevõtte areng võib käia käsikäes ühiskondlike ja keskkonnaalaste eesmärkidega. Tema juhtimisel on Apple säilitanud oma positsiooni tehnoloogia innovatsiooni esirinnas, kinnistades firma staatust kui arengumootorit.

Need kaks juhti esindavad erinevaid, kuid täiendavaid juhitüüpe. Nadella juhtimisstiil näitab, kuidas selge visiooniga juht võib viia ettevõtte läbi suurte muudatuste ja uuenduste, samas kui Cook demonstreerib, kuidas pidev areng ja innovatsioon võivad olla ettevõtte edukuse alustaladeks. Mõlemad on oma lähenemisviisides edukad ja on toonud oma ettevõtetele märkimisväärset edu.

ALLIKAd:

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine